Ensomcaroline | Skönhetsblogg

Nu är resan bokad!

Yey, nu har vi äntligen bokat vår resa till hösten! Det blir till Alanya den 27:e augusti, gud så jag längtar!

Balsammetoden – gör din egen anti-frizz spray.

Både bilden och texten är lånad av Stina. Hennes blogg hittar ni här.

Tvättar du håret med balsammetoden och saknar att använda balsamspray? Inga problem, det är superlätt att göra en egen! Allt som krävs är fyra enkla saker. Den här balsamsprayen kan användas både i vått och torrt hår, för att fräscha upp och väcka lockarna till liv. Den naturliga aloe vera gelen vårdar inte bara håret utan gör det också fritt från frizz.

Du behöver:

 Sprayflaska
2 tsk av ditt vanliga balsam
1 tsk aloe vera gel
Vatten
2-3 droppar doftolja (om du vill)

Gör så här:

1. Blanda 2 tsk av ditt vanliga balsam tillsammans med 1 tsk aloe vera gel i sprayflaskan. Kom ihåg att använda en ren aloe vera gel utan tillsatser (till exempel den här eller den här).
2. Om du vill ha någon doft på din spray tillsätter du ett par droppar.
3. Fyll upp sprayflaskan med vatten som du kokat och låtit svalna. Skaka flaskan ordentligt tills alla ingredienser blandats med varandra.
Klart!

Efter 1 vecka med balsammetoden.

Nu har jag kört balsammetoden i en vecka och  tänkte att jag skulle visa er hur resultatet ser ut efter en vecka. Jag kan inte riktigt förstå vilken stor skillnad det är efter endast en vecka, mitt hår både ser, känns och är mer återfuktat än någonsin! Jag upplever att håret känns fylligare, lenare och renare på något vis. Jag trodde att det skulle bli jobbigt i början för min hårbotten att vänja sig vid balsam istället för schampo och att håret skulle kännas smutsigt i början, men det har faktiskt inte varit några problem alls, jag tycker snarare att det känns som håret är renare än förut när jag tvättade med schampo. Jag har faktiskt bara en negativ sak att säga hittills och det är att det tyvärr tar lite längre tid när man duschar, eftersom balsamet ska masseras in i hårbotten för att man ska vara säker på att håret ska bli rent, så tar det lite längre tid än när man bara tvättar med schampo. Man får nog räkna med att det tar 10 minuter extra i duschen, men det är så himla värt det. Dessutom ökar man blodcirkulationen i hårbotten när man masserar så mycket, vilket gör att håret växer mycket snabbare!

Dagens sminkning – Lumene, E.L.F, L’Oréal och Ardell.

Jag jobbar för fullt just nu, jag jobbade i lördags, söndags och igår och ska även jobba imorgon, på torsdag, lördag och söndag. Tyvärr blir uppdateringen här lite lidande när jag jobbar så mycket. Men idag när jag har varit ledig så har jag gjort en ordentlig och fin sminkning för första gången på typ två veckor, jag använde mig av min BB-cream från Lumene, mitt just nu härligaste rouge från E.L.F, eyeliner från L’Oréal, lösögonfransar från Ardell och ett riktigt somrigt läppstift från E.L.F. På bilden ser ni även limmet som jag använder till mina lösögonfransar.

Nu kör jag balsammetoden igen!

Nu har jag bestämt mig för att testa på balsammetoden igen, jag gjorde detta för ca två år sedan också men tröttnade då efter en vecka och genomförde liksom aldrig metoden på riktigt. Men min hårkvalité ändrats väldigt mycket sedan dess och jag känner att jag vill testa på detta på riktigt nu igen. Jag blev väldigt inspirerad till att göra detta av Therese Lindgren (hennes YouTube kanal hittar ni här) då hon har drömhåret och har gjort flera videos om detta. Men den mesta informationen har jag hittat på lockig.se och på stinamarkan.se där även ni kan läsa mer, få tips och få svar på alla era frågor.

 

Kort och gått så går balsammetoden ut på att sluta använda schampo och istället tvätta håret med endast balsam, detta fungerar endast om man först använder ett ”sista tvätten schampo” för att tvätta bort silikoner, mineraloljor, alkoholer och annat skadligt för håret, för att sedan övergå till balsam och andra produkter som inte heller innehåller någon av dessa ämnen. När dessa ämnen utesluts i håret behövs inte längre något skadligt schampo för att tvätta det. Det kan vara lite svårt att veta exakt vilka produkter som är godkända för balsammetoden men på Stinas blogg hittar ni listor på vilka produkter som är godkända och på lockig.se hittar ni information om alla ämnen som man ska undvika.

 

Här nedan ser ni vilka produkter som jag har inhandlat för att börja med metoden. Jag ska dock inhandla en godkänd arganolja också. De flesta som använder den här metoden använder två olika balsam till håret, ett som är lite lättare som är bra att tvätta hårbotten med och  sedan ett lite tjockare balsam eller alternativt en inpackning i topparna och längderna. Jag har valt att göra precis så eftersom min hårbotten har en tendens att lätt bli fet. För att återfukta håret ytterligare och för att få bort frizzigheten så har jag gjort ett eget leave-in-balsam som jag senare kommer publicera information om, och sist men inte minst så använder jag även ett godkänt torrschampo att använda mellan tvättarna.

På bilden ovan ser ni hur mitt hår ser ut nu när jag har tvättat håret en sista gång med mitt ”sista tvätten schampo”. Man kan börja tvätta med balsam på direkten efter att man har använt det schampot, men om man väntar tills nästa tvätt så hinner man se hur hårets verkliga kvalité är. Eftersom man tvättar bort alla ämnen som gör håret ”fejk-fint” när man tvättar med ”sista tvätten schampot” så ser man hur håret egentligen mår och på bilden ovan ser ni alltså min hårkvalité just nu. Usch säger jag bara… Vad jag har hört så ser man skillnad redan efter en vecka med balsammetoden så jag kommer absolut uppdatera er med bilder lite då och då!

Upp