Ensomcaroline | Skönhetsblogg

Kategori: Hår

Bästa serien för torrt & skadat hår - Redken Extreme - recension

Som ni vet så har jag fortfarande väldigt torrt och skadat hår, jag har testat så mycket olika produkter och har äntligen hittat den serien som funkar allra bäst för mig: Redken's serie Extreme. Varning för långt inlägg, haha, men jag var bara tvungen att visa er alla dessa fantastiska produkter och beskriva hur man applicerar dem för att ni enkelt ska förstå vad varje produkt används till. 

Från vänster: Extreme schampo, Extreme balsam, Extreme Strength Builder Plus som är en inpackning, Extreme Length Primer som är en primer för håret.

Från vänster: Extreme Length Primer igen, Extreme Cat som är en återuppbyggande treatment, Extreme Anti-Snap som är en leave-in treatment, Extreme Length Sealer som är en split end treatment. 

Jag har sedan tidigare inpackningen, Anti-Snap och Length Sealer här hemma hos mig och jag har varit extremt nöjd med dem, inpackningen har länge varit min absoluta favoritinpackning och jag skrev för ett tag sedan ett inlägg med mina topp 5 favoritinpackningar för torrt och skadat hår, det inlägget hittar ni här

För ett par veckor sedan fick jag ett gigantiskt paket med resterande produkter ur serien och jag har typ svävat på moln sedan dess. Herregud vilka bra produkter! Jag har hittat min favoritserie med hårvårdsprodukter, och den funkar verkligen! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schampot och balsamet är helt ljuvligt! Håret blir så rent och luftigt av schampot, och balsamet reder ut håret ordentligt, ger massor med fukt och vård och gör håret obeskrivligt mjukt och skönt. Kommer inte byta produkter i första taget, dessa är toppenbra! Schampot hittar ni här och balsamet här

Inpackningen är som sagt min absoluta favoritinpackning, den är så bra och räddar verkligen ett superskadat hår om man använder den en gång i veckan i en timma. Den gör håret jättemjukt, lent, utrett och tar bort friss hur bra som helst. Samtidigt vet man att den går in på djupet och reparerar skadade hårstrån från insidan och ut. Alla med skadat hår måste testa denna! Ni hittar den här.

Redken's Extreme Length Primer är en helt ny produkt som är framtagen för att hjälpa håret nå sin maximala längd. Den stimulerar hårets tillväxt och stärker håret. Den ska appliceras efter schampot men innan balsamet, den ska för bästa resultat läggas i hela håret, från rot till topp och lämnas kvar i håret i 2 - 5 minuter innan den ska sköljas ur. Den här ger en jättehärlig känsla i håret, är superutredande och gör håret så himla mjukt. För att se om den hjälper håret att växa sig starkare och längre så behöver man använda den betydligt längre, men det kommer jag absolut fortsätta göra. Den hittas här.

Extreme Cat är en uppbyggande treatment som ger ny motståndskraft och vitalitet till håret samtidigt som den förhindrar ytterligare skador, utan att tynga ner håret. Den ska appliceras efter schampot och ska sköljas ur efter 3 - 5 minuter i håret. Avsluta med balsam! Här hittar ni den.

Anti-Snap är en produkt som jag länge använt mig av för att bygga upp håret igen. Den återställer hårfiberns inre styrka, återuppbygger fjällskiktet samt motverkar att håret bryts, vilket gör den perfekt att använda för att skydda håret vid borstning. Den innehåller även värmeskydd och ska appliceras på handdukstorkat hår och lämnas kvar i håret. Jag tycker att den gör håret mjukt och glansigt utan att tynga ner. Tummen upp för denna! Ni hittar den här.

Den också nya Extreme Length Sealer är revolutionerande leave-in produkt med inbyggd appliceringsbortse. Jag tycker dock att appliceringen blir svårare med borsten, så jag brukar applicera med händerna, men borsten var en rolig grej. Den här innehåller biotin för starka längder vilket gör att håret blir glansigt och välmående samtidigt som split-ends förebyggs. Den appliceras alltså på torrt hår och lämnas kvar där. Jag brukar använda den innan jag ska gå och sova ibland istället för olja och det fungerar den helt perfekt till. Det känns att den hjälper till att bygga upp och vårda, samtidigt som den faktiskt inte blir alls fet eller tung på håret. Toppenbra faktiskt! Den hittar ni här.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'Oréal skickade av misstag två gigantiska paket med dessa produkter i till mig, så jag frågade om jag inte kunde få tävla ut ett av paketen till en av mina läsare istället. Vilket jag fick. Så i veckan kommer en tävling upp där ni kan vinna ett paket med alla dessa produkter i, kul va? Så håll utkik i veckan om du är intresserad av produkterna! Kram! 

Pressutskick.

Inpackning innan eller efter balsam - vad är rätt?

Min favoritinpackning för ett väldigt torrt och skadat hår - Redken Extreme Strength Builder, ni hittar den HÄR.
Mitt favoritbalsam för ett väldigt torrt och skadat hår - KMS California Moist Repair conditioner, ni hittar det HÄR.

För endast några år sedan använde jag min inpackning efter mitt balsam och jag tror inte att jag är ensam om att ha gjort det. Många av er har säkert klickat er in på det här inlägget för att ni fortfarande inte vet vilken ordning ni ska använda produkterna.

Men till den eviga frågan då - ska man använda sin inpackning innan eller efter sitt balsam? Såhär är det... Man ska använda inpackningen innan sitt balsam! Och jag ska berätta för er varför. 

Ett schampo öppnar upp hårstrået för att kunna göra rent det, medans ett balsam stänger det igen. Så använder man balsamet innan inpackningen så kommer inte de välgörande ingridienserna in i hårstrået, utan kan bara lägga sig på ytan. Vill du få ut max av din inpackning så ska du applicera den på nyschamponerat, handdukstorkat hår innan ditt balsam. Då kan inpackningen komma in i hårstrået, ge massor med fukt och vara så vårdande på djupet som den ska vara. Det är dock superviktigt att alltid avsluta med ett balsam efter sin inpackning. Man kan ofta känna att det inte behövs för att håret redan är utrett och mjukt, men som sagt så stänger balsamet hårstrået igen. Stänger man inte hårstrået så blir håret frissigt, flygigt, elektriskt och smuts kan ta sig in. Det vill vi inte! 

Så, först schampo, sen inpackning och avslutningsvis balsam. 

Svar på kommentar - Vad rekommenderar jag för ett torrt & skadat hår?

Q: Hej Caroline! Efter att i ett år kört balsammetoden gick jag till frisören för att märka att mitt hår inte hade blivit ett dugg bättre av det, utan istället mycket sämre. Det är slitet, torrt och känns konstant smutsigt. När jag körde balsammetoden använde jag mig av, precis som du, de i princip billigaste produkterna jag kunde hitta vilket antagligen inte var rätt val. Så nu behöver jag lite hjälp.. Jag har tänkt klicka hem Maria Nilas silvershampoo- och balsam då mitt hår är slingat men jag har ingen aning om produkterna är bra eller om man ens behöver använda både silvershampoo och silverbalsam eller om det räcker med silvershampoo? Har du någon erfarenhet av märket eller vet du något märke som du istället skulle rekommendera? Jag känner mig helt lost och hade verkligen behövt lite råd från dig för att komma på banan igen! Tacksam för svar, kram!

A: Hej Ida! Jag var i precis samma sits i höstas och jag vet precis hur jobbigt det är. Tycker så synd om dig! Men som tur är har jag lärt mig en hel del om hårvård sedan dess och det finns grymma produkter som kommer hjälpa dig på banan igen. Något man dock behöver veta är att det tar tid, man måste stå ut lite i början och ett skadat hårstrå går aldrig att reparera helt, det måste klippas av. Men det finns massor med produkter som hjälper mycket och som limmar ihop kluvna hårtoppar för stunden.

Här kommer mina bästa tips:

Jag rekommenderar dig definitivt serien Moist Repair från KMS California, det schampot och balsamet är hur bra som helst för ett torrt, skadat hår. Det räddade mitt hår när det var som mest skadat och jag upplever fortfarande att jag inte behöver tvätta mitt hår lika ofta när jag använder de produkterna. Det är riktiga mirakelprodukter som jag vet att du kommer älska. De kostar lite men det är så värt det i slutändan, du investerar ju i ditt hårs framtid! Schampot hittar du HÄR och balsamet HÄR.

Jag gillar Maria Nila och deras produkter, men rekommenderar dig inte deras silverschampo och silverbalsam, de ska neutralisera gula pigment i håret och tyvärr är de ganska skadliga på håret. De kommer bara göra ditt hår värre! Om du känner att du vill få en kallare färg på håret/slingorna så rekommenderar jag dig istället Maria Nila's färgbomb 0.20 som har samma effekt som ett silverschampo men som inte sliter på håret det minsta, den är super! HÄR hittar du den.

Jag älskar även deras Structure Repair Leave-in cream, den kan jag typ inte leva utan. Det är ett leave-in balsam som både gör håret otroligt mjukt, reparerar, ger fukt, tar bort friss och sen så innehåller den även värmeskydd. Tummen upp med andra ord! HÄR hittar du den.

När mitt hår var som mest skadat och verkligen behövde en riktig boost för att få tillbaka sitt liv, så körde jag inpackning i en timma varje gång jag tvättade håret, det tycker jag var helt underbart och jag upplever att det gjorde att det ändå gick ganska snabbt innan jag såg stor skillnad på håret. Jag rekommenderar verkligen Redken's Extreme Strength Builder, det är den bästa inpackningen jag någonsin testat för ett torrt och skadat hår. Den hittar du HÄR.

För övrigt så rekommenderar jag dig att försöka tvätta håret endast en gång i veckan, om det blir jobbigt så är torrschampo ett bra alternativ och sedan att vila så mycket som möjligt från värmetänger. Om du vill använda dem ändå så ska du vara noga med värmeskydd. Investera i en bra olja också om du vill ha extra fukt, applicera massor i topparna innan du går och lägger dig och ha tålamod. Det kommer lösa sig ska du se! Lycka till nu och berätta gärna vad du köpt och vad du tycker om produkterna. Kram! 

Att föna håret efter tvätt - bilder, produkter & varför ska man göra det?

Brukar ni föna håret torrt efter tvätt? Om inte så tycker jag att ni ska testa att göra det, för resultatet blir så fantastiskt! Det är inte alltid som jag gör det, ibland är man kanske trött eller har bråttom, men oftast så fönar jag mitt hår noggrant efter tvätt. Det tar lite tid och i början kan man kanske tycka att det är lite svårt att få till det också, men det är så värt det sen när man vet hur man ska göra och man får in det som en rutin. Förutom att håret alltid blir fantastiskt glansigt och mjukt så upplever jag också att mitt hår håller sig fint mycket längre när jag gör detta. Jag upplever att jag inte behöver tvätta håret lika ofta och att mitt hår blir mer lätthanterligt att styla. 

På den första bilden nedanför ser ni hur mitt hår ser ut när jag precis har tvättat det, alltså innan jag har börjat föna det. På andra bilden ser ni hur mitt hår ser ut när jag har fönat det uppåt för att få volym, och på den tredje bilden ser ni hur det ser ut när jag sedan har fönat det nedåt och rakt med en rundborste.

Efter sista bilden ovanför så är jag klar med min föning och många gånger låter jag håret vara sådär i flera dagar. Jag tycker att håret håller sig rakt och fint mycket, mycket längre när jag fönar håret än när jag endast plattar det med en plattång. I extrema fall använder jag plattången efter föningen också och då håller det sig oftast rakt tills nästa tvätt. Men ibland vill jag göra det lite lockigt efter föningen och det har jag gjort idag. Då lockar jag håret med en vanlig locktång och även i det här fallet så håller sig håret finare mycket, mycket längre, dessutom tycker jag att resultatet blir mycket bättre eftersom man alltid får så fin volym på håret. 

Men hur gör jag då? Och vilka produkter använder jag?

Direkt när jag kommer ut ur duschen så handdukstorkar jag håret och därefter applicerar jag Kérastase Ciment Thermique, som ni hittar HÄR. Det är en lotion med värmeaktiverande värmeskydd som skyddar håret mot all typ av värme, ända tills nästa tvätt. Just den här är bra för ett skadat hår eftersom ju mer värme man för på håret, ju längre in tränger produkten och reparerar inifrån och ut. Kan inte leva utan denna!

Därefter applicerar jag Maria Nila Structure Repair Leave-In Cream, som ni hittar HÄR. Det är ett leave-in balsam som gör håret otroligt mjukt och glansigt, den tar även bort friss väldigt bra. Även denna innehåller värmeskydd. 

Efter det är det dags för stylingprodukterna som ska få mitt hår att hålla sig fint och som ska ge volym. Jag börjar med att spraya i Kérastase Volumifique Expansion spray, som ni hittar HÄR. Jag sprayar den främst i hårbotten för att få volym och masserar in den lite lätt. Sen applicerar jag även Kérastase Volumifique Mousse, som ni hittar HÄR. Jag försöker fördela moussen över hela håret och kramar sedan in den i topparna. Den här ger bra och långvarig stadga till håret och ger håret ett litet lyft, den ger volym och håret känns tjockare. Jag älskar de här två produkterna just för att de inte blir kladdiga eller hårda i håret, jag gillar den nytvättade känslan i håret och den känslan får man av dessa produkter, samtidigt som man får bra volym och långvarig, glansig stadga. 

Nu är det dags för själva föningen! Jag har en helt vanlig fön och ställer den på max så att det kommer mycket luft. Jag börjar på ena sidan och fönar nerifrån och upp. Jag försöker att hålla upp håret samtidigt som jag fönar underifrån så att håret lixom ställer sig utåt från huvudet. Jag fortsätter så från båda sidorna och avslutar mitt på huvudet. Jag fönar hej vilt och upp och ner ibland också, allt för att få så stor och fin volym från rötterna som möjligt. 

När jag har fönat håret torrt så applicerar jag Kérastase Fibre Architecte, som ni hittar HÄR. Det är ett dubbelverkande serum som hjälper till att bygga upp håret och sammanbinder kluvna hårtoppar. Den tar även bort friss bra och ger ingen fet eller jobbig känsla i håret. 

Därefter tar jag fram min rundborste och fönar håret rakt med den. Jag använder en som är 43 mm och den tycker jag är alldeles lagom. Det här är det svåraste steget att förklara, men jag för fönen, på minsta nivån, så att det bara kommer lite luft, mot håret som ligger på borsten. Ni har säkert sett hur frisören gör, annars kan ni nog hitta tusentals videos på YouTube om hur man gör. Det viktiga är att man bara tar lite hår åt gången så att allt blir rakt och fint. 

Nu är jag klar med min föning och som sagt så lämnar jag ofta håret så. Då applicerar jag bara lite av min favoritolja från Davines, som ni hittar HÄR. Den tar bort det sista som är frissigt, gör håret supermjukt och väldigt glansigt. Dessutom är den väldigt naturlig och luktar supergott. Om jag vill göra något annat med håret efter föningen, till exempel att locka det, som idag, så gör jag bara det innan jag applicerar oljan. Lätt som en plätt!

Jag förstår att det låter väldigt rörigt nu och flera av er tycker säkert att det är många produkter att hålla ordning på också, men det här är bara vad jag använder och hur jag gör. Det finns tusentals sätt att göra detta på, men jag anser inte att något är mer rätt än något annat. Det här fungerar för mig i alla fall och jag hoppas att ni också testar detta i framtiden. Jag har tänkt att jag inom kort ska göra en video när jag förklarar och visar hur jag gör också, så ni som är intresserade får hålla utkik! 

Paket med produkter från hårvårdsmärket Marc Anthony.

Jag fick ett stort paket med en massa produkter från hårvårdsmärket Marc Anthony för ett par veckor sedan, det innehöll tre olika schampon, tre olika balsam, en hårspray och en olja. Så nu har det blivit dags att testa nya hårvårdsprodukter! Innan jag fick det här paketet så visste jag faktiskt inte ens vad Marc Anthony var eller vad de tillverkade för typer av produkter, så det är ett hyfsat okänt märke för mig och säkert för en hel del av er andra där ute också. Det är inget salongsmärke. vilket betyder att man inte kan hitta deras produkter hos frisören, utan deras produkter kan man bland annat hitta på Lyko.se och Åhléns. 

Paketet innehöll ett reparerande schampo och ett balsam i serien Macadaia Oil, ett fuktgivande schampo och balsam i serien Coconut Oil, ett schampo och balsam med argan olja i serien Oil Of Morocco och en hårspray och en olja i samma serie. Spännande va? Hittills har jag bara hunnit testa serien Macadamia Oil ett fåtal gånger så någon ingående recension kan jag inte göra än, men första intrycket tycker jag var helt okej. 

Jag tycker att förpackningarna ser aningen billiga ut, men samtidigt älskar jag alla härliga färger som de lagt in. Dofterna på produkterna är också helt okej, inte mina favoritdofter men de luktar inte heller illa. Jag tycker att serien Macadamia Oil gör rent håret ordentligt och att produkterna fungerar bra. Jag önskar dock att balsamet var lite mer utredande och att det hade haft en lite tjockare konsistens. För håret blir inte sådär supermjukt och lent som jag gärna vill att det blir. Jag behöver ju testa produkterna lite till för att kunna göra en mer ingående recension, men hittills tycker jag att det är bra och prisvärda produkter som jag tror passar er som är lite yngre. 

Pressutskick.

Svar på kommentar - Hur gör man för att inte bli grå/vit i hårbotten av torrschampo?

Q: Hur gör du för att inte bli grå/vit i hårbotten? Jag kan inte använda de "vanliga" torrschampona från Batiste då det hur mycket jag än skakar flaskan och hur mycket jag jobbar in produkten blir jag nästan alltid grå i hårbotten eftersom jag är brunett.Så jag kan tyvärr bara använda de för bruna hår... Skulle vara kul att använda några med lite roligare dofter och inte alltid behöva leta efter de för bruna hår. Vad är ditt knep!?

A: Hej du! Jag är faktiskt ganska noga när jag applicerar mitt torrschampo, just för att undvika det gråa, matta pudret i hårbotten. Jag ska förklara hur jag gör!

Jag använder mig av många olika torrschampon, jag gillar bland annat Batiste, Kevin Murphy och REF's torrschampon, men jag applicerar dem alltid på samma vis. Så har ni något annat torrschampo så funkar det säkert superbra att göra likadant med dem också.

 

-

Jag är först och främst noga med att skaka flaskan ordentligt och sen ser jag till att spraya så fort som möjligt efter skakning, ibland skakar jag den en gång till om det har gått för lång tid mellan sprayningarna. Sen så börjar jag med att spraya mitt uppe på huvudet rakt på benan, men jag ser till att inte spraya för nära. Ungefär 3 dm från håret brukar fungera bra för mig. Därefter lyfter jag upp lite hår på ena sidan och sprayar emellan, sedan lyfter jag upp lite till, sprayar mer och fortsätter så på båda sidorna tills jag känner att i princip hela hårbotten är sprayad med torrschampo.

Och här kommer mitt absolut bästa tips - VÄNTA! Jag väntar alltid i ungefär 10 minuter efter att jag har sprayat hela hårbotten, jag rör alltså inte håret och gör ingenting med det på 10 minuter. Under dessa 10 minuter hinner torrschampot absorbera överflödig talg och hinner sjunka in ordentligt. Jag upplever både att resultatet blir bättre och att mycket av det ljusa pudret försvinner då. 

Därefter masserar jag hela hårbotten, drar fingrarna genom hela håret, borstar det åt alla håll och kanter och ibland så river jag även lite försiktigt i hårbotten på de områden där det ljusa pulvret har fastnat lite extra mycket. Sen tar jag fram benan och borstar håret på plats igen.

Sist men inte minst så avsultar jag även med att applicera en olja eller ett serum i hela håret. Jag är noga med att inte applicera i hårbotten, men går ändå gärna hyfsat nära för att ge fin glans till hela håret. Att applicera en produkt som ger lite glans gör ju även att det där matta, tråkiga pudret försvinner. 

-

Sådär, där har du min rutin när det gäller att applicera torrschampo. Hoppas du fick lite nya tips och att du kan börja använda lite andra, roliga dofter från Batiste!

På bilden ser ni mina två must-have-produkter på morgonen. Dessa två godingar räddar alltid mitt hår på morgonen! Mer om dem och hur de används finns HÄR.

Frisören imorgon.

Imorgon förmiddag ska jag iväg till frisören och klippa mig, jag skäms över att säga det men jag har inte klippt mig sedan i julas, det är hemskt ju. Jag skulle ha gjort det i början på mars, men det blev aldrig av eftersom jag ville vänta tills jag hade flyttat hem. Men nu så äntligen är det dags! Mina toppar är ju fortfarande väldigt skadade och nu tror jag att det är dags att klippa av allt det slitna en gång för alla. Är väldigt sugen på en så kallad "lob" och på bilderna ovan ser ni på ett ungefär hur jag vill ha det. Jag gillar speciellt Rosie's look, som ni ser på de två högra bilderna. Vad tycker ni? Tror ni att jag skulle passa i en lob? 

 

Mina topp 5 favoritinpackningar - för ett torrt & skadat hår.

Nu tycker jag att det är dags att jag visar er mina favoritinpackningar för ett torrt och skadat hår. Håller ni inte med? Här kommer i alla fall min topp 5 lista:

 

5. Joico K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor.

Den här inpackningen ger bra styrka och elasticitet till håret och jag tycker absolut att den är värd att vara med på min favoriter-lista. Jag tycker även att den tillför glans och fukt men jag tycker tyvärr att den blir lite för tung på håret om man använder den vid varje tvätt. Den är väldigt mycket på håret och det ska den ju vara också för att ge bäst resultat, men ibland behöver jag en extra boost till håret och då gillar jag att använda inpackning i en timma vid varje tvätt i ett par veckor, och då blir den tyvärr alldeles för tung på mitt hyfsat tunna och fina hår. Men för en riktig en-gångs-boost fungerar den utmärkt! Ni hittar den HÄR.

 

4. KMS Moist Repair Therapy Treatment. 

Jag tycker att den här inpackningen från KMS California är hyfsat lik inpackningen från Joico, men personligen så föredrar jag denna. Jag tror att det beror på att jag gillar hela märket KMS mer än vad jag gillar Joico, och sen så tycker jag även att doften är mycket bättre på denna. Den här doftar friskt, fräscht och sött samtidigt, precis sådär som salongsprodukter ska dofta, enligt mig. Den här är inte riktigt lika tung på håret heller vilket gör att jag tycker att den fungerar bättre om man ofta använder inpackning. Jag gillar den här inpackningen massor och tycker att det känns på håret efter tvätten att den har tillfört styrka och reparerat topparna. Det som jag dock tycker är lite synd med den här inpackningen är att den inte reder ut håret så speciellt bra, vilket även gör att jag inte tycker att den tar så bra hand om torrt hår. Den reparerar bra, men jag gillar känslan av ett utrett, återfuktat och lent hår, och det får jag tyvärr inte av denna. Inte om man jämför med de andra inpackningarna på den här listan i alla fall. Men ni hittar produkten HÄR.

 

3. TIGI S-Factor Serious Conditioner.

Den här inpackningen är hyfsat ny i min samling, men den blev direkt en av mina nya favoriter. Jag har tipsat om den här tidigare, men gör det gärna igen. Inpackningen är framtagen för både ett torrt och skadat hår, men jag tycker att den mest tar hand om de torra partierna i håret. Den här ger definitivt mer "inpacknings-känslan" än vad de två tidigare produkterna gör. Den här tar bort friss jäkligt bra, bäst av alla dessa fem inpackningarna, den gör håret slätt och helt fantastiskt mjukt. Vill jag bara ha känslan av mjukt, slätt och friss-fritt hår så är det definitivt den här inpackningen som jag kör på, den är inte heller speciellt tung på håret trots att den är som smör i konsistensen. Sen så tycker jag även att resultatet som man får av denna, håller i sig tills nästa tvätt. Gillar denna massor! Ni hittar den HÄR.

 

2. Macadamia Deep Repair Masque.

Det här är en så himla, himla bar inpackning som jag tycker passar de flesta. Det här är mångas favoritinpackning och den är inte långt ifrån att vara min favvo heller. Det första man tänker på när man applicerar denna är att den luktar så otroligt gott och att den är supermjuk och skön. Den reder direkt ut håret och gör det mjukt. Den här inpackningen tar hand bra om både det skadade håret och det torra håret, så den både reparerar bra och ger en massa fukt. Det gör även att den tar bort friss väldigt bra. Samtidigt som det här är en grym produkt som känns ganska tung och mycket på håret när man applicerat den, så blir det inte alls tungt och jobbigt när man tvättat ur den. Jag skulle väl inte säga att den tillför volym, men den tar inte heller bort den, utan är man noga med att tvätta ur inpackningen så behåller man den fina volymen samtidigt som man får den mjuka, återfuktade känslan. Definitivt värd en pokal! HÄR hittar ni den.

 

1. Redken Extreme Strength Builder.

Och här har vi den stora vinnaren! Det här är min absoluta favoritinpackning och är med andra ord den allra, allra bästa inpackningen som jag någonsin har testat för mitt torra, skadade hår. Den här ger "inpacknings-känslan" som jag pratat om samtidigt som jag både vet och känner att håret repareras av den. Den doftar gott och gör håret otroligt mjukt och glansigt. Konstigt nog så blir inte håret alls tungt eller fett av den här produkten, utan snarare tvärsom, det känns fylligare efteråt. Jag väljer den här inpackningen före alla andra, alla dagar i veckan. Den är så jäkla bra och jag kan inte tänka mig att någon annan inpackning någonsin kan slå denna. Men det återstår att se, Redken's Extreme Strength Builder är i alla fall min absoluta favoritinpackning, ever! Ni som också har torrt och skadat hår måste kika in den HÄR.

Har ni förresten någon annan inpackning som ni gillar? 

Project Sukuroi - reparerande hårvård från Original Mineral.

Fick denna lilla guldklimp i brevlådan i fredags och blev chockad av vad lyxig förpackningen ser ut. Det ser ut att vara en riktig mirakelprodukt och jag har även höga förhoppningar om innehållet i burken. Jag har tyvärr inte hunnit testa den än eftersom den ska appliceras i fuktigt hår, men jag kommer definitivt att återkomma med en mer utförlig recension sen när jag har testat den lite mer. Men här kommer i alla fall lite information om Original Mineral's Project Sukuroi Gold Smoothing Balm:

Project Sukuroi är en ny reparerande leave in crème från Original Mineral som återställer och reparerar håret på djupet. Nyckelingredienserna är Gold of pleasure oil (Camelinaolja) som hjälper till att reparera trött, slitet och skadat hår, samt Macadamiaolja som gör håret följsamt och tillför extra glans. Produkten innehåller även Keratin som stärker håret på djupet. Project Sukuroi är inspirerad av Kintsukurio, den japanska konsten att laga och reparera sprucken keramik med guld och silverlack. Project Sukuroi är konsten att reparera, vårda och återställa skadat hår.

Jag tycker att det låter som en ypperlig produkt för mitt torra, skadade hår och jag som har en liten förkärlek till leave-in-produkter kommer nog att älska denna. Såhär säger Jose Bryce Smith, CEO Original Mineral, om produkten:

“Project Sukuroi hjälper till att bygga upp och reparera även de mest skadade hår. Produkten gör håret mjukt och följsamt och får trött, livlöst och skadat hår att kännas upplivat och som nytt igen" 

Det låter riktigt spännande och jag ser fram emot att testa produkten, det känns även som att det kan vara en produkt som passar många. I vilket fall som helst så lanseras den i Sverige nu i april och priset ligger på omkring 379 kronor. För att inte missa när den lanseras så kan ni följa Original Mineral Sweden på Facebook, det gör ni HÄR.

Jag återkommer som sagt med en mer utförlig recension när jag har testat den lite mer!

Pressutskick.

2 produkter som räddar ditt hår på morgonen.

Ungefär som på den vänsta bilden nedan ser mitt hår oftast ut när jag vaknar på morgonen. Eftersom jag ville visa er hur stor skillnad två grymma produkter gör, så har jag inte ens borstat håret på den vänstra bilden. Jag får lätt fet hårbotten och jag tvättade mitt hår igår, och idag ser det ut sådär. Förutom min feta hårbotten så är håret alltid väldigt trassligt och ostyrligt på morgonen, vilket jag kan tänka mig att jag inte är ensam om. Men vad är min räddning då? 

Jo, Torrschampo från Batiste och After Party från TIGI Bed Head

För att suga upp talgen i hårbotten, få lite volym och för att få den där fräscha känslan i hårbotten igen så är ett torrschampo ett måste för mig. Jag har fastnat för Batiste's olika torrschampon just för att de ger en lätt känsla i håret samtidigt som det suger upp talgen så himla bra. Jag hatar känslan av att håret är strävt och tungt och därför är Batiste's torrschampon en av de få som jag verkligen gillar. Jag brukar köra på den doften som heter "Cherry", den är supergod. HÄR hittar ni det torrschampot.

För att sedan reda ut håret, göra det glansigt och fräscht så applicerar jag en liten klick av After Party från TIGI Bed Head. Jag applicerar den med händerna och fingrarna och det är superlätt. Den här produkten beskrivs som en "rengöringscreme" och jag förstår precis vad de menar med det, för när jag använder den så känns håret och topparna nästan nytvättade igen. Har man till exempel varit ute kvällen innan och sprayat en halv flaska med hårspray i håret så är denna räddaren i nöden, den tar liksom bort den sträva, hårda känslan och jag tror nog att den rengör håret också. Den här tillför glans och smidighet till håret och gör det absolut inte tungt eller fett, som man kan tro. Den här produkten är verkligen så bra och jag tycker att alla med liknande problem som mig borde testa den. HÄR hittar ni den på Bangerhead.

Så, dessa två produkter är min stora räddning på morgonen. Man kommer långt med endast de två produkterna och idag har jag inte ens bättrat på mina lockar eller applicerat olja, hur amazing är inte det? Som sagt, dessa två produkter räddar i princip alla dåliga hårdagar för mig! 

 

Kylie Jenner's nya, blåa hår, hiss eller diss?

Det har väl inte undgått någon att Kylie Jenner numera rockar ett långt, blått svall? Jag har ingen aning om det är en tillfällig färg, en peruk eller om hur hon har tänkt, men jag måste säga att hon är en av de få personerna på denna planet som kan bära upp en ljusblå färg. Jag har alltid älskat att hon går sin egna väg när det gäller stil och att hon på det viset skiljer sig lite från sina äldre systrar, hon är ju hur snygg som helst och jag har alltid tyckt att hon har grymt bra stil. Så, jag gillar faktiskt den nya färgen, jag tycker att hon passar i den och jag ser fram emot att se hur hon kommer matcha den i framtiden. Det är dock en färg som jag aldrig någonsin kommer sätta på mitt eget huvud, men jag skulle nog nästan kunna dö för hennes väldigt mörkt bruna svall som hon nyligen rockade lika fint. Vad tycker ni? 

Min makeup på Finest Awards.

Jag hade jättetajt med tid igår och hann tyvärr inte med allt jag ville innan pendeln till Stockholm gick, men hann i alla fall knäppa av dessa bilder på gårdagens makeup. Vad tycks? I'm in love! Personalen på Kicks Svartbäcken gjorde ett grymt jobb med både min makeup och mitt hår, var så glad när jag gick därifrån. Och vet ni vad det bästa är? Sminket satt som berget och såg i princip ut sådär efter ungefär 12 timmar också när jag kom hem igen. Vi använde oss av en galen blandning mellan olika märken när vi skapade denna looken, vilket jag tycker är superkul. Vi använde bland annat Estée Lauder's Double Wear foundation, Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade och Contour kit, Smashbox ögonskuggor och mascara, Naked 3 paletten, en superfin läppenna från Dior och isärklippta lösögonfransar från Ardell. 

Kände mig jättefin hela kvällen och vill ännu en gång säga ett stor tack till alla er på Kicks Svartbäcken, ni är fantastiska! 

Hår-inspiration.

Ovan ser ni lite inspirations-bilder för hur jag vill göra mitt hår inför Finest Awards. Lockigt kommer det bli, men sen är frågan vad man mer ska göra. Jag vill gärna att fokus ska ligga på mitt ansikte och smink så jag vill nog försöka få bort håret från ansiktet med hjälp av till exempel flätor. Vad tror ni? Har ni några egna idéer?

Svar på kommentar - Bra produkter för slitet hår.

Q: Hej! Jag har ganska slitet hår, kan du ge tips på bra produkter som förstärker håret ! Tack i förhand ! Jättefin blogg! :)

A: Hej Moa! Tack för de fina orden och absolut, det kan jag göra!
Jag kan tänka mig att det är fler som vill ha lite tips på produkter så jag tänkte göra ett ganska utförligt inlägg med en massa bra produkter i olika prisklasser. Jag har ju själv väldigt skadat hår och eftersom jag jobbar som säljare av hårvårdsprodukter så har jag under det senaste halvåret testat massor med olika produkter från olika märken i olika prisklasser. Jag skriver utifrån mina egna erfarenheter och vad jag har tyckt om för produkter. Klicka bara på länkarna för att läsa mer och köpa produkterna.

 

Schampo: Mitt absoluta favoritschampo är Kérastase Resistance Bain Force Architecte, det är som sagt det bästa som jag har testat men det är även tyvärr det dyraste. Näst på tur på min favoritlista ligger KMS California's Moist Repair shampoo, det är otroligt krämigt, återfuktande och utredande. Men L'Oréal har även väldigt bra produkter som passar plånboken lite bättre. Deras Absolut Repair Lipidium shampoo fungerar också väldigt bra, dock tycker jag knappt att det går att jämföra med produkterna från Kérastase och KMS California.

Balsam: Balsamet som hör till mitt favoritschampo är Kérastase Ciment Anti-Usure, som jag också gillar massor. Men mitt absoluta favoritbalsam är KMS California Moist Repair conditioner, det är så himla bra för ett torrt och skadat hår. Balsamet Absolut Repair Lipidim från L'Oréal är det bästa budget-alternativet.

Inpackning: Min absoluta favoritinpackning är Macadamia's Deep Repair masque, den är så himla bra. Både reparerande, återfuktande och väldigt utredande. Men KMS California's Moist Repair Therapy treatment är en väldigt bra och återuppbyggande inpackning. Budget-alternativet som jag rekommenderar är L'Oréal's Absolut Repair Lipidium masque

Olja: Davines olja Oi Oil är den bästa oljan som jag har testat, så den rekommenderar jag varmt. Gillar man arganolja så rekommenderar jag dock Nashi's Argan Oil.

Leave-in-produkt: Balsamsprayer i all ära, men de bästa återfuktande produkterna som ska appliceras i fuktigt hår tycker jag är lotions. Jag älskar Schwarzkopf BC Rescue Repair Sealed Ends. Den är så himla, himla bra, klarar mig typ inte utan den! 

Värmeskydd: Jag använder alltid Kératase Ciment Thermique och tycker att det är det bästa återuppbyggande värmeskyddet. Men L'Oréal har en liknande produkt för ett bättre pris som heter Absolut Repair Lipidium Themo Repair som också fungerar bra. Sen så har Lanza ett serum som heter Healing Strength Neem Plant Silk Serum som är en riktig multi-produkt med värmeskydd. Och sist men inte minst så har vi den omtalade produkten från Uniq One, deras All In One Hair Treatment innehåller också värmeskydd och kan dessutom användas som ett spraybalsam.

 

Så där, här ovan ser ni produkterna som jag själv rekommenderar. Jag har en massa mer tips men håller mig till detta så länge, har ni fler frågor eller vill ha tips på någon mer produkt så får ni jättegärna kommentera så fixar jag det. Hoppas du blev nöjd med tipsen i alla fall Moa. Kramis! 

Inspiration inför Finest Awards 2015.

Den 25:e mars går Finest Awards 2015 av stapeln och jag är lyckligt lottad att få vara med om hela eventet på Café Opera. Dresscoden för kvällen är "Cocktail, fest med detaljer av grönt". Jag kommer gå dit med fina Helena och såklart har jag sedan långt tillbaka börjat planera kvällen, min outfit och min makeup. Jag kommer antagligen att få både mitt smink och mitt hår fixat på Kicks Svartbäcken här i Uppsala, de är så himla duktiga där så jag vet att de kommer få mig att se fantastisk ut i vilket fall som helst. Jag hade tänkt mig en ganska stilren makeup men vill gärna ha varma, skimmriga färger på ögonlocken kombinerat med en snygg eyeliner och långa, långa fransar. Något i stil med bilderna ovan. Jag vill att fokus ska ligga på mitt ansikte och mina ögon så jag kommer nog köra på något enklare på läpparna och någon frisyr som framhäver mitt ansikte. Lockar är ett måste, men sen har jag inte riktigt bestämt mig för om det ska vara en enkel uppsättning eller om håret ska få vara utsläppt med till exempel fina flätor framtill. Kan inte ni berätta vad ni tycker?

Det största problemet just nu är dock min outfit, jag börjar faktiskt få lite smått panik nu... Jag beställde först ett par byxor från Nelly.com och tänkte matcha dem med en grön topp, men när byxorna kom såg de inte alls ut som på bilderna, så det fick bli en retur på dem. Då beställde jag istället en superfin klänning som också kom i veckan, men den passade inte heller, den var alldeles för liten och de större storlekarna var tyvärr slut. Så, nu börjar paniken smyga sig på... Har ni några tips på fina klänningar, toppar, kjolar eller vad som helst egentligen, som ni tror skulle passa på mig så får ni supergärna skicka länkar till dem, jag kan belöna en person med en länk till dess blogg eller Instagram om jag hittar något bland kommentarerna som jag gillar. Deal? I vilket fall som helst så behöver jag er hjälp! 

Sunday moodboard.

Tidinställt inlägg.

Svar på kommentar - Varför slutade jag med balsammetoden?

Q: Funkar den med BM? Varför kör du inte BM längre? Kram

A: Inpackningen som Elin menar är "Serious" Conditioner från TIGI S-Factor. Och nej, tyvärr, det gör den inte. Sen så insåg jag nu när jag läste den här kommentaren att jag inte har skrivit något ordentligt inlägg om när jag slutade med balsammetoden och varför jag slutade. Det är fortfarande många som är inne och kikar på min kategori "balsammetoden" och det är säkert många av er som undrar över detta också. Så här kommer min sammanfattning på balsammetoden...

Jag måste börja med att säga att jag faktiskt tyckte att det fungerade hyfsat bra när jag väl höll på med det. Håret blev väldigt lent av att bara tvätta det med balsam och som jag tidigare har sagt så kändes inte hårbotten lika irriterad heller. Dock ska vi ha i åtanke att jag inte använde så speciellt bra produkter innan jag började heller, så jag jämförde med produkter från bland annat Trésemme. Jag förstår att metoden fungerar för många och jag förstår speciellt att det fungerar för er med väldigt lockigt hår. Men, nackdelarna var för många för mig för att jag skulle fortsätta. Jag slutade genast efter att jag varit hos Therese på Headspot här i Uppsala och hon sa att mitt hår i pincip var påväg att falla av om jag inte började ta hand om det. Det var droppen för mig och det var även hon som fick mig att insé vad balsammetoden hade gjort med mitt hår. Dock var håret redan i dålig kvalité när jag började, efter hemmablekningar och en lång resa i Australien, men, balsammetoden slet ut det sista på mitt hår. 

Jag är faktiskt inte helt säker på vad det var som gjorde att mitt hår blev så hemskt av balsammetoden, men jag skulle kunna tänka mig att det till stor del berodde på produkterna som jag använde. Jag använde typ det billigaste jag kunde hitta i matbutikerna, hittade inga bra, återfuktande produkter att ha i håret efter tvätt, använde inte värmeskydd och körde på den billigaste oljan jag kunde hitta. Therese lärde mig att bra och rätt produkter är A och O för ett hälsosamt och fint hår och nu förstår jag verkligen vad hon menar. 

Det finns så himla mycket bra produkter från så himla många olika märken som jag kan garantera slår allt som har med balsammetoden att göra. Salongsprodukter. Gå inte till matbutikerna och leta efter hårvård, utan gå till en salong och be om hjälp. Det finns produkter som inte ens är mycket dyrare än de som man kan hitta i matbutikerna, men som är tusen gånger bättre. Det finns något för alla och jag vet att anledningen till att jag idag har ett så mycket finare hår, beror mest på att jag totalt har bytt hårvårdsprodukter. Numera är jag supernoga med värmeskydd, försöker använda så lite värme som möjligt på håret, tvättar det ungefär två gånger i veckan och är noga med att återfukta håret med oljor innan läggdags. Det, gör under för håret. Inte över en natt, det gör ingenting, men efter någon månad ser man absolut skillnad.

Så, till er som funderar på att börja med balsammetoden för att ni vill bygga upp håret igen - lägg inte tid och pengar på det. Lägg tiden och pengarna på att gå till frisören och införskaffa istället salongsprodukter för din hårtyp. Kom dock ihåg att alla hår är olika och bara för att det fungerar för någon så betyder det inte att det fungerar på alla, och tvärsom. Om ni nu mot all förmodan skulle vilja börja med balsammetoden ändå, så rekommenderar jag er att införskaffa de lite dyrare produkterna som är godkända och att vara noga med att använda både inpackning, olika lotions, värmeskydd och oljor på håret regelbundet. 

Hoppas några av er har blivit lite klokare nu i alla fall. Här nedan ser ni bilder på min hårkvalite för ett par månader sedan. Kram!

Detox för håret & Kevin Murphy Maxi Wash.

Visste ni att man bör göra en detox på håret lite då och då för att hålla det fint och fräscht? En detox är precis som det låter, en djuprengöring av håret. Alla avgaser, kemikalier och produktrester är absolut inte bra för håret och ibland räcker tyvärr inte ett vanligt schampo till för att tvätta bort all skit som sätter sig på hårstrået. Det skapar en hinna över håret som sedan gör att färgen inte blir lika fin och det är även väldigt vanligt att blonda hår fort blir gula och dassiga. Det beror helt enkelt på att håret drar åt sig en massa skit som sedan, som sagt, lägger sig som en hinna över hårstrået. I och med att allt lägger sig som en hinna över håret så kväver man lixom hår och hårbotten vilket resulterar i att det inte heller kommer in någon näring. 

Har ni någonsin varit med om att det känns som håret inte tar åt sig av produkterna längre? Har ni någonsin varit med om att ni har torrt, skadat och fissigt hår, applicerat mängder med välgörande produkter men känt att det inte har blivit bättre? Det beror också på detta! De närande och välgörande ingredienserna kommer lixom inte in i hår och hårbotten, utan lägger sig också som ett lager utanpå all skit. 

En detox är även väldigt lugnande för hårbotten, har en positiv effekt på fett hår och är ett hett tips för er med svårfärgat hår. 

Det finns flera olika detox-schampon men det som jag har testat och varit väldigt nöjd med är Kevin Murphy's Maxi Wash. Man applicerar det i blött hår och låter det sitta i några minuter, upprepar om man känner att det behövs och sedan använder man sitt vanliga schampo och balsam. Efter en sån behandling känns håret så himla rent och fräscht, min hårbotten gillar det som tusan och håret blir mjukt och glansigt på direkten. Men man känner även redan efter några timmar att håret tar åt sig av alla produkter igen vilket gör att håret känns som nytt flera veckor efter behandlingen. Det rekommenderas dock inte att detoxa håret för ofta, en eller max två gånger i månaden räcker gott och väl. 

Så, nu hoppas jag att ni har fått upp ögonen för en hår-detox och att ni också testar på detta. Jag vill jättegärna höra vad ni tycker! 

 

Tips på snabb och enkel frisyr dagarna mellan tvättarna - steg för steg.

Något som jag alltid har varit väldigt dålig på är att göra olika frsyrer, jag har alltid bara plattat eller locket håret och aldrig känt mig fräsch annars. Men sedan jag började jobba med hårvård så har jag ändrat mig totalt, jag har ändrat mina hårvårdsrutiner, ändrat tvättschema, börjat ta hand om håret och jag har fått massor med inspiration till att göra olika frisyrer och uppsättningar. Något som har blivit otroligt populärt på sistone är "the half bun" och idag blev det min tur att testa. Vad tycks?

Det som är så bra med den här frisyren/uppsättningen är att den är perfekt att köra på dagarna mellan man tvättar håret, eftersom det gärna ska vara lite smutsigt, tovigt och slarvigt för att bli snyggt. Dessutom passar den på alla hårtyper, längder, färger, ansiktsformer osv. Den passar helt enkelt alla och tar endast några få minuter att göra. Här nedan har jag beskrivit steg för steg hur ni ska gå till väga för att lyckas, enjoy!

                                                                                                                                      

1. Det spelar ingen roll om man har lockigt, vågigt eller platt hår när man ska göra denna och jag rekommenderar att göra knuten först och sedan platta ner det eller locka till det om man inte är nöjd med resultatet. Håret får gärna vara smutsigt och tovigt och på bilderna ovan hade jag inte tvättat håret på två dagar, så var inte rädda för att testa!

2. Det absolut första man (oftast) behöver göra är att köra i lite torrschampo i håret och hårbotten. Var noga med att spraya i hela håret så att du får volym och textur. Behöver man inte använda ett torrschampo för att fräscha upp håret så funkar det även utmärkt med saltvatten. 

3. Rufsa till håret efter torrschampot/saltvattnet och borsta inte ut tovorna. Lek lite med benan och bestäm om du vill ha en bena eller bara dra håret bakåt. Ta sedan håret framifrån och fäst i en slarvig knut mitt på huvudet, bak på huvudet eller där man vill ha den. Beroende på vad man gillar och passar i så får man ta olika mycket hår, det gäller att testa sig fram första gången helt enkelt.

4. Jag använde mig av "bobbles" (direktlänk här) för att fästa min knut, jag tycker att knuten blir finast med dem eftersom de ger ett slarvigt intryck. Men det går även bra med vanliga snoddar och band. Dra ut lite hår ur knuten om du vill ha en större knut med volym. 

5. Rufsa till håret igen, dra ut några slingor längst fram vid ansiktet enligt smak, platta eller locka lite slarvigt om det behövs och avsluta med en lite hårspray. Glöm inte att det blir snyggast om man inte fixar till håret för mycket, det ska ju se slarvigt ut!

Dagens makeup och hår.

Såhär såg jag ut precis innan jag gick iväg till jobbet. Jag har turen att ha en ganska neutral hudton vilket gör att jag passar både i varma och kalla toner, men jag har alltid trivts allra bäst i de varma. Speciellt i varma skimriga, metalliska ögonskuggor. Så idag använde jag mig av bland annat Cosmopolitan och Smog från Make Up Store och en ny lite ljusare färg från Kicks egna märke för att få till ögonmakeupen ovan. Matchade det med en varm rosa färg på läpparna och slarviga lockar i håret. Tycker att resultatet blev riktigt bra och älskar alla färgerna i makeupen och färgen på mitt hår tillsammans med den marinblåa tröjan. Tycker att det passar så bra ihop. 

Efter jobbet blev det middag på Taco Bar med Simon och Filip, jag har inte käkat på Taco Bar på flera år så det var sjukt gott och välbehövligt. Imorgon är jag ledig så då ska jag passa på att spela in lite videos och visa er hur fint mitt lilla sminkbord blev. Hörs då! 

Upp